Jaarboek

Diamond Matters

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005Freelance fotojournalist Kadir van Lohuizen volgde de wereldreis die diamanten afleggen: gegraven onder vreselijke omstandigheden in Afrika, via Antwerpen naar India, en terug naar Antwerpen,Amsterdam, Parijs en New York,waar ze uiteindelijk om de hals komen te hangen van de zeer welgestelden. *Vrij Nederland, februari en maart 2005

Door Kadir van Lohuizen

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk