Jaarboek

De gijzelaars van de Silco

VVOJ Jaarboek 2005

cover2005De Silco was het schip waarmee de Belgische broers Fernand en Emmanuel Houtekins met hun vrouwen en kinderen in de zomer van 1985 vertrokken naar Micronesië. Op 8 november 1987 maakte een woordvoerder van de Palestijnse terreurgroep Abou Nidal bekend dat zijn organisatie de opvarenden van de boot gijzelde. Meer dan drie jaar later werden de gijzelaars vrijgelaten. Hoe dat was gegaan, en waarom de families zo lang werden vastgehouden,werd niet duidelijk. De documentaire geeft voor het eerst een helder inzicht en presenteert schokkende feiten. *VRT Canvas Histories, 24 maart 2005

Door Dirk Leestmans

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk