Kenniscentrum, Nieuws

Bloemlezing Afrikaanse onderzoeksjournalistiek

‘We need investigative reporting that questions society in all its aspects on a continuous basis’, bepleitte Gerard Guedegbe tijdens de Pan-African Investigative Journalism Summit 2008 in Johannesburg. Zijn voordracht is inmiddels gebundeld met een bloemlezing van Afrikaanse onderzoeksjournalistiek in een fraai pdf-boekje, voorzien van commentaar door de journalisten. Te downloaden vanaf de website van het Forum for African Investigative Reporters (FAIR).

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk