Kenniscentrum, Nieuws

Bloemlezing Afrikaanse onderzoeksjournalistiek

‘We need investigative reporting that questions society in all its aspects on a continuous basis’, bepleitte Gerard Guedegbe tijdens de Pan-African Investigative Journalism Summit 2008 in Johannesburg. Zijn voordracht is inmiddels gebundeld met een bloemlezing van Afrikaanse onderzoeksjournalistiek in een fraai pdf-boekje, voorzien van commentaar door de journalisten. Te downloaden vanaf de website van het Forum for African Investigative Reporters (FAIR).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk