Jaarboek, Kenniscentrum

Thema: kwaliteit van ouderenzorg

VVOJ Jaarboek 2008

Dit jaar verschenen zowel in Nederland als in Vlaanderen geruchtmakende publicaties over ouderenzorg in tehuizen. In Nederlands publiceerde de Volkskrant een ranglijst van verpleeghuizen. Het Vlaamse Nieuwsblad kwam met Het Grote Rusthuizenrapport. Waar de Volkskrant tijden aan het lijntje werd gehouden door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, kwam de Vlaamse Inspectie vlotjes met de gevraagde gegevens. Het Nieuwsblad had dan ook vooraf gevoelige concessies gedaan: de krant beloofde geen ranglijst te maken en de slechtste uitkomsten werden niet gepubliceerd.

Voor tweehonderd euro per dag – Door Jeroen Trommelen en Ellen de Visser
Het Grote Rusthuizenrapport – Door Joost Loncin

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk