Jaarboek, Kenniscentrum

Illegale adoptie uit India en China

VVOJ Jaarboek 2008

Waarom kost het adopteren van een kind uit het buitenland zoveel geld? Wie verdient aan adoptie? Actualiteitenprogramma Netwerk reist af naar India en China om geruchten over illegale adoptie te onderzoeken. In beide landen worden verhandelde kinderen ter adoptie aangeboden. Die kinderen komen ook in Nederland terecht, laat Netwerk in drie uitzendingen zien. *EO Netwerk, mei ’07 – maart ’08

Door Geertjan Lassche en Eliza Bergman

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk