Jaarboek, Kenniscentrum

Defensie laat militairen met alcohol uitrazen op Kreta

VVOJ Jaarboek 2008

Defensie laat uit Uruzgan terugkerende Nederlandse militairen die voor een debriefing op Kreta verblijven ’s avonds gratis en onbeperkt alcohol drinken in hun hotel. Dit blijkt uit onderzoek van deze krant, waarbij twee verslaggevers zich anoniem onder de militairen begaven. *Algemeen Dagblad, 11, 12 en 14 april 2007

Door Annelieke Dijkstra en Maaike Ruepert

Download het artikel in pdf.
Lees ook het verslag van het VVOJ Café op 14 april 2008 waarbij Annelieke Dijkstra en Maaike Ruepert te gast waren: ‘De Raad oordeelt strenger dan de rechter’

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk