Jaarboek, Kenniscentrum

De brand in het Armando Museum

VVOJ Jaarboek 2008

Op maandag 22 oktober 2007 brandt in Amersfoort het Armando Museum af, gehuisvest in de Elleboogkerk. De politie start meteen een onderzoek naar de oorzaak, maar meldt op 14 november in een persconferentie dat die oorzaak niet meer definitief te achterhalen is. RTV-Utrecht heeft andere informatie en gaat graven. Via goede contacten van omwonenden komt in een serie tv- en radio-uitzendingen niet alleen de oorzaak aan het licht, maar ook de betrokken loodgieter: de zoon van een chef bij het (verzelfstandigde) gemeentelijke onderhoudsbedrijf. Enkele fragmenten uit de tv-uitzendingen. *RTV Utrecht, najaar 2007 tot heden

Door Hans van der Steeg en Fatima Naumann

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk