Jaarboek

Bestuur onder vuur: De machtsstrijd om VNU

VVOJ Jaarboek 2008

Bestuur onder vuur laat zien waartoe het ontbreken van een constructieve dialoog tussen bestuur en aandeelhouders kan leiden. Het is een zorgvuldige reconstructie van de verwikkelingen rond VNU en van de keuzes van de mensen die met hun eigenaardigheden een beslissende invloed hebben gehad op een bedrijf en al zijn medewerkers. Bert van Dijk en Joost van Mierlo zijn journalist bij Het Financieele Dagblad. Door tientallen gesprekken met direct betrokkenen hebben zij een nauwgezet verslag kunnen schrijven over de geruchtmakendste clash tussenbestuur en aandeelhouders uit de Nederlandse bedrijfsgeschiedenis. *Boek, Uitgeverij Business Contact, september 2007

Door Bert van Dijk en Joost van Mierlo

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk