Jaarboek, Kenniscentrum

Zimbabwe Exodus

VVOJ Jaarboek 2008

De schrijnende economische situatie in Zimbabwe drijft grote groepen vluchtelingen de grensrivier Limpopo over: op zoek naar werk in Zuid-Afrika. De borderjumpers vluchten met gevaar voor eigen leven. Fotojournalist Dirk-Jan Visser legde de levensgevaarlijke overtocht vast. Zijn serie, gepubliceerd in bladen als Le Monde, Vrij Nederland, IO Donna, MO, Internationale Samenwerking en View Magazine, leverde hem de titel Fotojournalist van het Jaar 2007 op. *Fotoserie, diverse media, 2007

Door Dirk-Jan Visser

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk