Jaarboek, Kenniscentrum

In bad met de islam

VVOJ Jaarboek 2008

Zijn imamscholen in Nederland en Vlaanderen broedplaatsen van extremisme of wordt daar slechts een vredelievende godsdienst onderwezen? Bevorderen die opleidingen de integratie van moslims? Of zorgen ze juist voor het tegendeel? Belangrijke vragen, waarop afgelopen jaar simultaan in drie diepgaande, opvallende journalistieke producties een antwoord werd gezocht. Een sluitend antwoord of grote onthulling bieden ze niet; beter inzicht vaak wel. Waarschijnlijk moet de beste reportage van binnenuit de radicale moskee of islamschool nog gemaakt worden. Maar in 2008 werden belangrijke voorzetten gegeven.

Door Jeroen Trommelen

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk