Jaarboek, Kenniscentrum

‘De zestien is voor u’

VVOJ Jaarboek 2008

Afgelopen jaar schreef het koninkrijk België geschiedenis. Pas 284 dagen na zijn eclatante overwinning bij de parlementsverkiezingen in juni 2007 kon Yves Leterme zijn definitieve kabinet installeren. En ook daarna waren de problemen niet van de baan. Was de slepende crisis het ultieme bewijs dat de Belgische constructie tot op het bot verrot was? De politieke redactie van De Standaard maakte een reconstructie. Een samenvatting van de tiendelige reeks die begin 2008 veel stof deed opwaaien. *De Standaard, februari-april 2008

Door Bart Brinckman, Isabel Albers, Steven Samyn en Wouter Verschelden

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk