Jaarboek, Kenniscentrum

De Jorantapes

VVOJ Jaarboek 2008

Een nationaal evenement. Dat was de uitzending op 3 februari 2008 (SBS6) van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot zonder twijfel. Was het ook een verbluffend staaltje onderzoeksjournalistiek? Of is hier sprake van een moderne heksenjacht? Twee versies over de journalistieke methodes van de man die meer over misdaad weet dan vrijwel iedere politieman in Nederland.

Door Wil van der Schans

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk