Jaarboek, Kenniscentrum

Alle dagen schuld

VVOJ Jaarboek 2008

Bij de twintigers Dennis en Chantal is werkelijk alles een puinhoop: hun huishouden, de opvoeding van hun drie jonge kinderen, hun financiën. Ze dreigen ten onder te gaan aan hun schulden, maar werken zich met impulsieve acties ook steeds verder in de nesten. In Nederland leven zo’n 680.000 huishoudens op of onder de armoedegrens. In Alle dagen schuld gaat Mirjam Pool in gesprek met de mensen achter de cijfers. Ze maakt hun dagelijkse zorgen mee, leert hun familieachtergrond kennen en ziet hun geworstel met de instanties en de regels. *Boek, Uitgeverij Augustus, 2007

Door Mirjam Pool

Download het artikel in pdf.

Gerelateerde artikelen

De alweer vijftiende editie van het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek is vrijdag 6 april gepresenteerd tijdens de Avond van de Onderzoeksjournalistiek in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In deze jubileumuitgave een speciaal katern met kleurenfoto’s waarop ANP-fotografen een jaar onderzoeksjournalistiek in beeld brengen.
Voor haar Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 zoekt de VVOJ een eindredacteur. Ben jij een ervaren bladenmaker? Heb je een scherpe eindredactionele blik? Ben je lid van de VVOJ en beschik je over de talenten die nodig zijn om een enthousiaste vrijwillige redactie te begeleiden? Lees dan vooral verder.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk