Nieuws & Artikelen

Nieuws
De VVOJ roept de informateur op om te bevorderen dat politiek en ambtelijk apparaat de middelen die voor een transparante bestuursstijl beschikbaar zijn, niet langer beschouwen als noodzakelijk kwaad, maar als noodzakelijk gereedschap voor het bewaken van de democratie.
Nieuws
De ASN Foundation gelooft dat we onze democratische rechtstaat alleen kunnen behouden en verbeteren wanneer rechten als vrijheid van meningsuiting en besluitvorming met behulp van maatschappelijk debat geborgd zijn. Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is een voorwaarde om een goede dialoog te kunnen voeren met elkaar én duurzame vooruitgang te realiseren. De manier waarop Investico en de VVOJ zich daarvoor inzetten en het debat voeden, verdient onze steun.
Werk jij in onderzoeksprojecten samen met een kei van een hoofd- of eindredacteur? En heeft die persoon zich het afgelopen jaar ook nog eens bijzonder nuttig gemaakt voor de onderzoeksjournalistiek, een onderzoeksjournalist of een specifiek onderzoeksproject? Meld hem of haar dan hier aan voor Het Vliegwiel 2021.