Nieuws

Mediacafés Vlaanderen

Debatteer ook in Vlaanderen mee over ontwikkelingen in de journalistiek en de media. Het Mediacafé, een nieuw initiatief van deBuren, VVOJ, Fonds Pascal Decroos en Mediakritiek, laat regelmatig experts aan het woord over ontwikkelingen in de media.
De debatcafés zijn toegankelijk voor iedereen. We drijven mee op de actualiteitsgolf, maar gaan evengoed diepgaander te werk. De uitvalsbasis is Brussel, maar we verkennen ook andere paden. Eén maal per jaar organiseren we een groter debat met internationaal gerenommeerde sprekers.
Vaste moderator is Koen Vidal (Chef Buitenland De Morgen). We leggen de journalist graag eens zelf op de rooster, maar wees gerust, we laten hem wel uitspreken…
Het eerste debat met als thema De journalist van de toekomst, vindt plaats op woensdag 31 maart 2010, vanaf 19:00 uur, in VOORUIT (Sint-Pietersnieuwstraat 23) in Gent.
Panelleden: Joris Luyendijk, Ine Van linthout, Yves Desmet en Chris Atkins.
Toegangsprijs: € 5; reserveren verplicht bij info@deburen.be of +32-2-2121930.
Het volgende debat, dat op 4 mei 2010 plaatsvindt vanaf 20:30 uur, heeft als thema: De (on-)begrensde mogelijkheden van de buitenlandcorrespondent.
Panelleden : Koen Vidal, Jorn De Cock en Olaf Koens.
Locatie : Beurskafee, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel.
Toegang is gratis, maar reserveren wordt aanbevolen: info@deburen.eu of +32-2-2121930

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk