Conferentie, Nieuws

De kaartverkoop voor conferentie geopend

selina-bubendorfer-wOKx5GCOy_4-unsplash

De Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2023 vindt dit jaar plaats in Gent aan de Arteveldehogeschool. Het volledige programma publiceren we in de loop van volgende week.

We delen alvast wat highlights: Nikole Hannah Jones bekend van het project 1619 , Brian Reed en Hamza Syed van o.a. The Trojan Horse Affaire, oorlogsverslaggever Jan Balliauw schrijft het essay en geeft een keynote.

Daarnaast tal van sessies rond het thema Claimen en Framen – Onderzoeksjournalistiek in een wereld van wantrouwen. Want waarom mijden mensen nieuws en wat kunnen we daaraan doen? Uiteraard komen ook de klassieke vaardigheden aan bod. Met sessies over stevig wederhoor, cijfers interpreteren en de Wob (/Woo). We bieden 6 sessies aan over data en OSINT en daarbovenop kijken we naar de nieuwste technieken. Natuurlijk laten we ons inspireren door de collega’s die komen vertellen over hun absolute topwerk.

Kom ook luisteren hoe de makers van Godvergeten hun project hebben aangepakt. Dat en nog veel meer op 17 en 18 november in Gent.

Ledenvoordeel

VVOJ Leden betalen geen €765,- maar kunnen voor €265,- deelnemen. Dit is inclusief het diner op vrijdagavond, twee keer lunch en heel veel kopjes koffie. Word ook lid van de VVOJ!

We hebben een overeenkomst gesloten met onze zusterorganisties. Zo krijgen leden van de Nederlandse Verenging van Journalisten en de Vlaamse Vereniging van Journalisten nog eens 60 euro korting op de ticketprijs. Gebruik hier voor de waardebon-code #nvj2023 of #vvj2023 en vul het lidnummer van de vakbond (NVJ/VVJ) – ter controle – in op het bestelformulier.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk