Conferentie, Nieuws

De kaartverkoop voor conferentie geopend

selina-bubendorfer-wOKx5GCOy_4-unsplash

De Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2023 vindt dit jaar plaats in Gent aan de Arteveldehogeschool. Het volledige programma publiceren we in de loop van volgende week.

We delen alvast wat highlights: Nikole Hannah Jones bekend van het project 1619 , Brian Reed en Hamza Syed van o.a. The Trojan Horse Affaire, oorlogsverslaggever Jan Balliauw schrijft het essay en geeft een keynote.

Daarnaast tal van sessies rond het thema Claimen en Framen – Onderzoeksjournalistiek in een wereld van wantrouwen. Want waarom mijden mensen nieuws en wat kunnen we daaraan doen? Uiteraard komen ook de klassieke vaardigheden aan bod. Met sessies over stevig wederhoor, cijfers interpreteren en de Wob (/Woo). We bieden 6 sessies aan over data en OSINT en daarbovenop kijken we naar de nieuwste technieken. Natuurlijk laten we ons inspireren door de collega’s die komen vertellen over hun absolute topwerk.

Kom ook luisteren hoe de makers van Godvergeten hun project hebben aangepakt. Dat en nog veel meer op 17 en 18 november in Gent.

Ledenvoordeel

VVOJ Leden betalen geen €765,- maar kunnen voor €265,- deelnemen. Dit is inclusief het diner op vrijdagavond, twee keer lunch en heel veel kopjes koffie. Word ook lid van de VVOJ!

We hebben een overeenkomst gesloten met onze zusterorganisties. Zo krijgen leden van de Nederlandse Verenging van Journalisten en de Vlaamse Vereniging van Journalisten nog eens 60 euro korting op de ticketprijs. Gebruik hier voor de waardebon-code #nvj2023 of #vvj2023 en vul het lidnummer van de vakbond (NVJ/VVJ) – ter controle – in op het bestelformulier.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk