Nieuws

Ticketactie voor de Global Investigative Journalism Conference 2023 (GIJC)

zoe-ansari-ObiuP1u-jM4-unsplash

Ben jij een freelance onderzoeksjournalist? Wil jij deelnemen aan de grootste internationale conferentie voor onderzoeksjournalisten? Vanuit de Beurs Expertisebevordering geeft het Fonds BJP vijf tickets weg voor de Global Investigative Journalism Conference 2023 (GIJC). De internationale conferentie voor onderzoeksjournalisten vindt dit jaar plaats in Göteborg, Zweden van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 september 2023.

In samenwerking met de VVOJ stelt het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten vijf tickets beschikbaar voor freelance onderzoeksjournalisten voor wie deelname aan de conferentie op dit moment echt iets kan toevoegen aan hun onderzoeksjournalistiek praktijk, bijvoorbeeld door specifieke kennis of contacten op te doen voor een lopend onderzoek. Naast een toegangsticket voor de conferentie (ter waarde van €400,-) krijg je een tegemoetkoming in reis- en verblijfskosten van €750,-.

Hoe werkt het?
Interesse in een ticket voor de GIJC 2023?  Door  dit formulier  in te vullen maak je kans op een ticket. Kijk hier voor meer informatie over de conferentie. Let op: Het programma staat naar verwachting half juni op de website. We raden je aan het programma goed te bestuderen en je motivatie op basis daarvan te onderbouwen. De deadline voor het invullen van het formulier is dinsdag 20 juni 23:59 uur.  

Alle inzendingen van freelancejournalisten met minstens twee jaar ervaring die publiceren in Nederland, die een e-mailadres, motivatie en links naar eigen werk insturen, komen in aanmerking.  De inzendingen worden tevens met de VVOJ gedeeld. Lidmaatschap van de VVOJ is overigens géén voorwaarde voor deelname. Bij meerdere inzendingen kijkt een onafhankelijke commissie, samengesteld door het Fonds BJP, naar de motivaties en zal zij de kandidaten selecteren. 

Uitslag over de deelname wordt uiterlijk half juli verwacht, zodat de geselecteerden ruim de tijd hebben om zich voor te bereiden op hun deelname aan de conferentie en de daarbij horende logistiek te regelen. 

Tegenprestatie
Als tegenprestatie vragen wij de geselecteerde kandidaten, naast het invullen van een evaluatie, het volgende: schrijf een mooi artikel van ca. 450 woorden, dat op de VVOJ-site en de Fonds BJP-site kan worden gedeeld, waarin je op een aansprekende manier van één of meerdere sessies beschrijft wat de belangrijkste lessen/tips waren die je aan collega-onderzoeksjournalisten zou willen meegeven. Wat heb jij geleerd dat ook anderen moeten weten? Het is leuk als het artikel gepaard gaat met een paar foto’s van de conferentie. De deadline voor het aanleveren van het artikel is 1 oktober 2023

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk