Nieuws

Kom naar de workshop: Bedrijven binnenstebuiten keren!

getipt_2t

Vanwege het succes van de workshop over jaarrekeningen lezen op de VVOJ-conferentie, organiseren wij in samenwerking met het Fonds BJP en de VVJ twee keer de workshop “Bedrijven Binnenstebuiten Keren”. Een toegespitst op Nederland en een op België.

Nederland

21 maart Pakhuis de Zwijger

Belgie

23 maart VVJ Brussel

Bedrijven binnenstebuiten keren - Nederland

Jaarverslagen, deponeringen, KVK-uittreksels, als je goed weet hoe je ze kan gebruiken, zijn ze een goudmijnen voor potentiële verhalen. Hoe lees je een jaarverslag, wat kan je daaruit concluderen, en hoe maak je daar een verhaal van? Leer het met deskundigen Sonny Motké van het Financieele Dagblad en Tom Kreling van NRC. De toegang is gratis, maar wel even aanmelden:

Bedrijven binnenstebuiten keren - België

Hoe lees je een balans? Waar moet je op letten in een resultatenrekening? Waarom zijn de kasstromen zo belangrijk? Welke juridische informatie is er beschikbaar? Waar vind je meer over de vastgoedportefeuille van bedrijven? In deze sessie zullen journalisten Ruben Brugnera en Jef Poortmans de basis meegeven van waar je als journalist op moet letten wanneer je een bedrijf wilt doorlichten. Deelname is gratis, wel even aanmelden:

Deze bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door:

Logo vvj

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk