Conferentie, Nieuws

Masterclass: Visual Search and Verification

masterclass

Een dag voor de VVOJ Conferentie – op 17 november – organiseert de VVOJ een intensieve masterclass over het vinden, valideren en verwerken van video en afbeeldingen. Met twee experts van de Washington Post.

Click here for English

Met aandacht voor het zoeken van video en afbeeldingen in social media (tijd en plaats), ‘reversed image search’, het valideren door middelen van ‘geolocating’ en ‘chronolocating’, het vinden van de primaire bron van (virale) video’s, het vinden van additionele bronnen en verwijderde video’s, het verwerken van een grote hoeveelheid aan videomateriaal voor de deadline, hoe audio van verschillende bronnen te syncen en nog veel meer.

De masterclass wordt gegeven door Henk van Ess, onderzoeker, trainer en zoekspecialist die internationaal vele trainingen heeft gegeven. Hij wordt vergezeld door twee onderzoeksjournalisten van de Washington Post: Dalton Bennet – lid van het rapid-response onderzoeksteam van de Washington Post dat onder meer in de Oekraïne is geweest – en Atthar Mirza – met een unieke skillset in ‘mapping, animating and 3D modelling’.

Deelnemers krijgen vooraf een lijst met tools om op hun eigen laptop te downloaden, deze tools zullen we gebruiken in de masterclass.

De masterclass begint om 9.30 uur, eindigt rond 16.30 uur en is inclusief lunch. De voertaal is Engels.

“Deze masterclass biedt een uniek inkijkje in de werkwijze van de Washington Post”

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk