Conferentie, Nieuws

Journalistieke wandeling tijdens de Conferentie Onderzoeksjournalistiek [VOL]

image-1

Speciaal voor de VVOJ is een spiksplinternieuwe Journalistiekwandeling gemaakt.

Leidse Journalistiekwandeling

Wandel in kleine groepen onder leiding van een gids langs de Roepstoel waar het gemeentenieuws werd bekendgemaakt. Ontdek de plaatsen in de oude binnenstad waar de Ordinaire Leydse Courant in 1686 van de persen kwam, waar de drukkerij van Sijthoff (van architect Dudok) gebouwd is. Hoor over de beroemde Gazette de Leyde, de Franstalige krant die in de achttiende eeuw onder de familie Luzac, uitgroeide tot dé krant van Europa, met op het hoogtepunt een oplage van 10.000 exemplaren. Bezoek het gebied waar de kruitramp huis heeft gehouden en de gracht waar Volk en Vaderland werd gedrukt, terwijl om de hoek illegaal de verzetspersen draaiden.


Deze wandeling is gebaseerd op teksten van studenten Boekwetenschap en dr. A. Dablacova, onder eindredactie van Berry Dongelmans en Mirjam Rörsch.

Roepstoel op de Breestraat naast het stadhuis.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk