Nieuws, VVOJ Start

VVOJ Start

Schermafbeelding 2022-05-12 om 15.20.39

We willen de nieuwste lichting onderzoeksjournalisten graag uitnodigen voor het allereerste VVOJ Startcafé, op 30 juni in café De Bastaard in Utrecht.

VVOJ Start bestaat uit Tim Luimes, Eva Hofman, Johan van Heerde en Olaf Geurts. Wij zijn er voor mensen die nog niet zo lang onderzoeksjournalist zijn en mensen die graag als onderzoeksjournalist willen beginnen. We organiseren cafés zodat we samen kunnen optrekken en kunnen leren van elkaars ervaringen. Daarnaast zullen we dit jaar ervaren onderzoeksjournalisten uitnodigen om te komen vertellen over het vak. Op 30 juni beginnen we met De Grote Kennismakingsborrel: wij willen uitleggen wie we zijn en wat we doen – en we willen graag van jou horen waar je behoefte aan hebt. Denk je graag mee over interessante sprekers en evenementen, of drink je gewoon graag een drankje met ons? Wees dan welkom.

Tim Luimes (1995) is freelance onderzoeksjournalist, lid van The Investigative Desk en voorzitter van VVOJ Start. Hij doet onderzoek naar de tabaks- en (agro)chemische industrie, studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en publiceerde zijn onderzoek in verschillende media waaronder NOS, NRC, De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland en Follow The Money.

Johan van Heerde (1991) studeerde bedrijfseconomie in Enschede en daarna journalistiek aan de SvJ in Utrecht. Tijdens zijn studie werkte hij twee jaar bij Tubantia in Almelo en twee jaar als freelancer bij Blendle in Utrecht. Sinds 2017 werkt hij bij Trouw, aanvankelijk op de redactie economie en nu bij de redactie binnenland.

Eva Hofman (1995) is journalist bij De Groene Amsterdammer, waar ze schrijft over technologie en de Data & Debat-onderzoeken coördineert. Ze studeerde Russisch en Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam en schreef als freelancer voor onder meer Het Parool, NRC en ANP. 

Olaf Geurts (1997) is freelance journalist bij The Investigative Desk. Hier wil hij zich vooral vastbijten in de energiesector. Hij studeerde bedrijfskunde en filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.


VVOJ Startcafé

📍De Bastaard – Jansveld 17, 3512 BD Utrecht

📆 19.00 op donderdag 30 juni

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk