De Loep

Avond van de Onderzoeksjournalistiek | 11 juni 2021

White Photo Lunch Party Facebook Event Cover

Op vrijdag 11 juni reikt de VVOJ de Loep, de ASN Aanmoedigingsprijs en de Oeuvreprijs 2021 uit. Het zijn moeilijke tijden om feestjes te organiseren, maar we gaan er hoe dan ook een fantastische avond van maken. We zijn erg blij met de Canadese podcastmaakster Connie Walker als gastspreker. Connie Walker is onderzoeksjournaliste gespecialiseerd in onderzoek naar vermissings- en moordzaken van inheemse vrouwen. Beluister ter voorbereiding of inspiratie vooral de podcast Finding Cleo (seizoen 2) en de nieuwste podcast van Connie Walker: Stolen: The Search for Jermain.

De laudatio voor Chris De Stoop, de winnaar van de VVOJ Oeuvreprijs, zal uitgesproken worden door Rik Van Cauwelaert, voormalig hoofdredacteur Knack en nu columnist bij De Tijd. Bekijk dit programma(vanaf 8.15) om meer over het werk van Chris De Stoop te horen.

En natuurlijk worden op de avond de Loep en de aanmoedigingsprijs uitgereikt! Kijk hier voor alle genomineerden.

Presentatie is in handen van EenVandaag-presentatrice Roos Moggré en de uitreiking is vanaf 20.30u  te volgen via de livestream van Pakhuis de Zwijger (reserveren niet nodig).

Gerelateerde artikelen

Onder leiding van Follow the Money publiceerden in totaal elf (onderzoeks)redacties uit zeven Europese landen onder de noemer China Science Investigation meerdere artikelen en uitzendingen. In Nederland waren dat RTL Nieuws en FTM, in Vlaanderen De Tijd. Het onderzoek gaat over kennisveiligheid in verschillende Europese landen.

De zesdelige podcastserie onderzoekt hoe de Golfstaten de macht grijpen in de voetbalwereld. In 2010 kreeg Qatar tot verrassing van velen het WK toegewezen. Sindsdien is het land uitgegroeid tot een van de machtigste landen in de grootste sport ter wereld, op de voet gevolgd door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk