WOB

Verbeter de WOO

Kom in actie! #verbeterdewoo

We hebben je hulp hard nodig! Volgende week wordt in de Tweede Kamer het initiatiefwetsvoorstel de Wet open overheid (Woo) behandeld. Een belangrijk moment, want dit wetsvoorstel komt in de plaats van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Onderzoeksjournalisten proberen vaak via de Wob documenten boven tafel te krijgen. En iedereen die dat weleens doet weet inmiddels hoe enorm frustrerend dat proces kan zijn. Daarom ligt er nu een ‘verbeterde’ versie van de Wob op tafel: de Woo. Nou ja, verbetering. Middels een brief aan Kamerleden hebben we deze week samen met NDP Nieuwsmedia, de NVJ, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en Open Station Foundation laten weten dat die Woo lang niet ver genoeg gaat. En om die Kamerleden nog eens goed wakker te schudden, vragen we je om dat via een tweet met hashtaq #verbeterdewoo te laten weten. Je kunt ook onze tweets retweeten. Kom in actie! Nu is het moment.

Brief aan Kamer Woo

Gerelateerde artikelen

Nieuws, WOB

Wat heb jij nodig om beter te kunnen wobben? Zou je wel eens willen overleggen met collega-journalisten, of zie je meer in een database met alle bestuursorganen? Of een tool om je Wob-verzoeken te beheren?

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeks- journalisten

En kom met flinke korting naar onze conferentie.