Cafe, Nieuws, Uncategorized

VVOJ Loep-café: Overheid Ontmaskerd

Loepcafe_overheid_ontmaskerd

Donderdagavond 11 juni organiseert de VVOJ het tweede Loep-café! We kijken – voorbij de prijscategorieën – naar de “ontmaskeraars” van de overheid.

Tegelwinaars Pieter Klein en Jan Klijnnenhuis deden onderzoek naar de belastingdienst. Een beerput die steeds dieper en dieper lijkt. Hoe ga je verder als je een bron in gevaar lijkt te brengen. En hoe verliep de samenwerking tussen RTL en Trouw?

Ben Meindertsma, Lex Runderkamp (NOS), Kees Versteegh en Jannie Schipper (NRC) kwamen met het onthutsende verhaal over de Nederlandse luchtaanval op Irak. Hoe zijn zij omgegaan met bronnen? En wat was dat voor bijzonder wob-verzoek?

In Kunst van de Koning (Zembla) onderzoeken Ton van der Ham en Norbert Reintjens dubieuze deals van het Koninklijkhuis. Klassiek speurwerk op basis van geheime bronnen. Hoe ontdek je stinkende zaakjes van de Oranjes?

Evert de Vos van de Groene Amsterdammer en Romana Abels van Trouw interviewen de genomineerden. Juryvoorzitter Kees van de Bosch leidt elk interview in met eigen observaties en passages uit het juryrapport.

Meld je aan en stel zelf vragen!

Volgende VVOJ Loep-cafés met genomineerden voor de Loep zijn gepland op 25 juni en 3 en 17 september. Zet deze data alvast in je agenda om de café’s live bij te wonen!

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk