Nieuws

Nieuwe VVOJ coordinator: Rick van Dijk

Rick

Het VVOJ-bestuur heeft Rick van Dijk aangesteld als coördinator. Als ervaren organisator in de journalistiek is hij de perfecte kandidaat om de vereniging op dagelijkse basis te leiden.

“De journalistiek heeft jaren geleden mijn hart gestolen en als coördinator van de VVOJ kan ik er weer een mooi steentje aan bijdragen. De waarde van (onderzoek)journalistiek voor de samenleving staat buiten kijf, maar dat zie je niet altijd terug in de (financiële) waardering. Als econoom heeft dat mijn speciale aandacht. Ik heb veel zin in deze nieuwe klus en kijk uit naar de samenwerking met het bestuur, het bureau en de leden.”

Het bestuur is blij met de aanstelling nadat hij unaniem is gekozen door de sollicitatiecommissie: “Rick is een ervaren organisator met kennis van de journalistiek en fondsen. Met zijn kennis, ervaring en netwerk zal hij van grote waarde zijn in het dagelijks leidingeven van de vereniging en de toekomst ervan vorm te geven.”

Van Dijk zal twee dagen bij de vereniging in dienst komen, daarnaast werkt hij als programmamanager bij Media Perspectives en is hij bestuurder bij het Leids Mediafonds. Eerder was hij operationeel directeur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Van Dijk begint op 17 februari.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk