VVOJ Vereniging

Nieuwe bestuursleden

arnaud-jaegers-253360-unsplash

Afgelopen maand hebben 77 leden de moeite genomen om te stemmen in onze online bestuursverkiezing. Toegegeven: veel te kiezen viel er niet, omdat het aantal kandidaten precies overeenkwam met de beschikbare plekken. Bij elke kandidaat was het aantal tegenstemmers, want die mogelijkheid was er wel degelijk, op de vingers van één hand te tellen, waardoor we kunnen stellen dat alle kandidaten met een overweldigende meerderheid zijn gekozen.

De volgende drie nieuwe bestuursleden zijn benoemd:

Jef Poortmans (1981), freelance journalist bij onder meer De Groene Amsterdammer, is de nieuwe penningmeester van de VVOJ. In 2018 won hij de Citi Journalistic Excellence Award, een prijs voor economische verslaggeving, voor zijn reportage over schaduwbanken, gepubliceerd in De Groene Amsterdammer.
Coen van de Ven (1992) is redacteur bij De Groene Amsterdammer. Eerder werkte hij als freelance journalist voor bijvoorbeeld de Volkskrant, Knack en De Standaard. Als algemeen bestuurslid zal hij zich onder meer inzetten om jonge journalisten nauwer bij de vereniging te betrekken.
Klaas den Tek (1978) is onderzoeksjournalist bij Reporter Radio. Eerder werkte hij voor Brandpunt (KRO-NCRV), het interviewprogramma Eén op één (KRO-NCRV) en RTL Nieuws. Klaas zal het bestuur vertegenwoordigen in, onder meer, de Wob-werkgroep.

De zittende bestuursleden Evert de Vos (voorzitter), Vincent Weggemans (secretaris) en Paul Schram zijn voor een nieuwe termijn benoemd.

Het bestuur van de VVOJ bestaat nu uit:

Evert de Vos (redactiechef De Groene Amsterdammer, voorzitter)
Jef Poortmans (freelance journalist, penningmeester)
Vincent Weggemans (eindredacteur Het Parool, secretaris)
Karel Degraeve (adjunct-hoofdredacteur Knack)
Annick Hus (freelance journalist)
Paul Schram (eindredacteur EénVandaag)
Klaas den Tek (onderzoeksjournalist Reporter Radio)
Coen van de Ven (redacteur De Groene Amsterdammer)

Gerelateerde artikelen

De komst van de bijzonder hoogleraar Onderzoeksjournalistiek is een stap dichterbij gekomen met de openstelling van de vacature door de Vrije Universiteit Amsterdam. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 24 maart 2024 reageren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk