Evenementen

Bijtanken in Mechelen: EIJC & Dataharvest 2019

EIJC-beeldmerk

Zin om weer eens een paar dagen nieuwe tips & tricks te verzamelen? Ervaringen uit te wisselen met collega’s uit heel Europa? Inspiratie op te doen? En eind volgende week nog wat tijd over in je agenda? Schrijf je dan snel nog in voor EIJC19 & Dataharvest in Mechelen. Van vrijdag 17 tot 19 mei, natuurlijk voorafgegaan door de traditionele Hack Day op 16 mei.

De conferentie focust dit jaar onder meer op deze thema’s:

  • Crossborder samenwerking. Hoe stel je een goed team samen? Hoe zorg je ervoor dat dat team lekker blijft draaien en dat iedereen de deadlines haalt? Hoe communiceer je veilig en effectief met elkaar? Welke platforms en tools zijn er inmiddels zoal beschikbaar? Een track met antwoorden op deze en nog vele andere vragen. En natuurlijk met veel voorbeelden uit de praktijk.
  • De regio. Met name in Europa is onderzoeksjournalistiek in de regio sterk in opkomst. Decentralisatie van bestuur maakt de regio’s belangrijker, wat het ook weer belangrijker maakt de (bestuurlijke) machten in die regio’s te controleren. Ook in deze track veel voorbeelden van geslaagde samenwerkingsprojecten, met een speciaal accent op het thema huisvesting.
  • Datajournalistiek. Van oudsher is #EIJC19 dé plek om je te laten bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen in computer assisted reporting en om nieuwe databronnen aan te boren. Dat begin op de Hack Day en gaat daarna door in drie speciale tracks.
  • De macht van het algoritme. Steeds vaker worden beslissingen genomen door gemaakt door machines. Op het programma van #EIJC19 staat onder meer de ‘geautomatiseerde besluitvorming’ in Europa, waarnaar Algorithmwatch.org onderzoek doet. Hoe werkt deze besluitvorming op basis van algoritmen. En welke ontwikkelingen zitten er nog aan te komen?

 

Kijk voor het volledige programma en praktische informatie op Dataharvest.eu.

 

 

Gerelateerde artikelen

  In samenwerking met Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten stelt de VVOJ een tiental beurzen van max 500 euro ter beschikking voor leden. Het gaat hierbij om toegang (250 euro) en een bijdrage in de reis- en verblijfkosten (max. 250).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk