VVOJ Vereniging

Stel je kandidaat voor het VVOJ-bestuur

Candidate by Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Wie komen het VVOJ-bestuur versterken? Er is plek voor drie tot vier nieuwe leden, de bestuursverkiezingen zijn in de eerste helft van april. Stel je nu kandidaat!

Drie zittende bestuursleden gaan op voor een nieuwe termijn en er zijn vacatures. Het bestuur zoekt met name een PENNINGMEESTER, de eerstverantwoordelijke voor de financiën van de VVOJ. Kandidaten hebben bij voorkeur ervaring met boekhouden en het financiële beheer van een (kleine) vereniging, maar dat is nu ook weer geen rocket science. Belangrijk is vooral affiniteit met financiële zaken, plus de bereidheid je handen uit de mouwen en je neus in de (groot)boeken te steken.

Verder heeft de VVOJ grote ONLINE PLANNEN, dus leden met kennis en vaardigheden op dat terrein zijn ook zeer welkom in het bestuur. Datzelfde geldt voor kandidaat-bestuursleden die zich willen verdiepen in en committeren aan REGIONALE activiteiten, SCHOLING, DE WOB en FONDSENWERVING.

Je kunt je kandidaat stellen als algemeen bestuurslid, maar ook specifiek als voorzitter, penningmeester, of secretaris. Meer informatie over de precieze spelregels staat in het huishoudelijk reglement.

Gezien zijn huidige samenstelling nodigt het bestuur met nadruk vrouwen en jongeren uit zich kandidaat te stellen.

Jezelf kandideren kan via onderstaand formulier, dat je kunt insturen tot en met vrijdag 22 maart. We publiceren dan maandag 25 maart profielen van de kandidaten.  In de eerste week van april krijgen alle leden een mail met een persoonlijke link naar een elektronisch stemformulier. De uitslag van de verkiezingen wordt bekendgemaakt in de week van 15 april.

[gravityform id=”55″ title=”true” description=”true” ajax=”true”]

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk