VVOJ Activiteiten

VVOJ Jongerendag 2019 bij Trouw

Karel van den Berg tijdens een eerdere VVOJ Jongerendag. FOTO PAUL SCHRAM

De VVOJ Jongerendag is terug van een jaartje weggeweest. En hoe! Zaterdag 6 april treedt op de redactie van Trouw een topkwartet trainers aan. Mis deze kans niet, schrijf je nu meteen in.

Wil je onderzoeksjournalist worden, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of werk je al een paar jaar en wil je wat bijleren? Kom dan op 6 april naar de VVOJ Jongerendag 2019. Dit jaar zijn we te gast bij Trouw. Samen met ‘misschien wel de beste krant van Nederland’ organiseren we een speciale dag met trainingen voor studenten en starters. Je krijgt les van ervaren en prijswinnende trainers.

 

Karel van den Berg van de Mediapraktijk is een meester in het bedenken van originele invalshoeken voor journalistieke verhalen. De auteur van Bedenk eens wat nieuws heeft al vele ingedutte redacties nieuw leven ingeblazen. Want voor wie nog steeds denkt dat creativiteit iets is waarmee je geboren moet worden: dat is dus bewezen onzin. Creativiteit kun je leren, van Karel.

 

Winny de Jong (NOS) noemt zichzelf ‘een journalist die data interviewt in plaats van mensen’. Ze staat bekend om haar ‘epic’ presentaties. Naast haar werk voor de NOS zet Winny wekelijks een nieuwsbrief online: The best of the web for datajournalists. Een uur met deze zelfverklaarde vakidioot en je weet precies hoe je de verhalen achter data vindt.

 

Daniel Verlaan (RTL) is genomineerd voor de VVOJ Aanmoedigingsprijs 2018 met zijn undercover onderzoek naar een wraakpornonetwerk waarvan honderden meisjes slachtoffer  werden. Daniël is ook de maker van Laatjeniethackmaken.nl. Ben je geïnteresseerd in onderzoek in de techwereld, laat je dan vooral bijpraten door deze expert.

 

Joop Bouma (Trouw) werd samen met Jet Schouten gekozen tot Journalist van het Jaar 2018 én genomineerd voor De Loep 2018, met de Implant Files. Joop Bouma was de eerste Nederlandse journalist die toetrad tot het beroemde International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Kijk met Joop onder de motorkap van wereldomspannende onderzoeksjournalistiek.

Korting voor VVOJ-leden

Voor deze vier workshops, de lunch tussen de middag én een netwerkmaaltijd na afloop betaal je 40 euro. VVOJ-leden krijgen 10 euro korting (lid worden van de VVOJ is trouwens een erg goed idee, hier vind je daar meer informatie over).

We zijn te gast op de redactie van Trouw: Jacob Bontiusplaats 9, 1018 LL Amsterdam

De Jongerendag begint om 10:15 uur (je bent welkom vanaf 09:45 uur) en duurt tot 18:00 uur. Met daarna dus nog een lekkere maaltijd. Meld je nu meteen aan!

[gravityform id=”54″ title=”true” description=”true”]

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk