VVOJ Activiteiten

#LROJ19 – Spitten in de achtertuin

ILL TOM VAN BOEKHOLT

Kom 16 maart naar Utrecht voor de VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek. Met veel tips en tools die van jou een betere journalist maken! Het thema is dit jaar: spitten in je achtertuin.

Ook als lokaal of in de regio werkende journalist stuit je soms op verhalen die om stevig onderzoek vragen. Dat kan je in een lastige positie brengen: je moet dan kritisch zijn op bedrijven en instellingen met wie je de goede relatie niet mag verpesten. Je hebt ze immers weer nodig voor volgende verhalen.

Bovendien wil je in veiligheid blijven werken én wonen in het gebied waar je journalist bent. Het thema van de trainingsdag voor lokale en regionale journalistiek is ‘spitten in je achtertuin’. Van ervaren rotten en jonge honden uit het vak leer je hoe je onthullende onderzoeksjournalistiek bedrijft.

De dag begint met een keynote van Hille van der Kaa, hoofdredacteur van BN De Stem. Zij gaat in op verhalen waar verslaggevers op stuiten en die aanvankelijk onschuldig lijken, maar dan toch effect kunnen krijgen op je persoonlijke leven. Want dat overkomt zeker niet alleen misdaadverslaggevers.

Na de keynote van Hille van der Kaa delen trainers en sprekers in drie rondes van telkens drie parallelle sessies de kennis en ervaringen die zij zelf hebben opgedaan met werken in de regio. Hieronder vind je het hele programma, in de handige webapplicatie Sched, die zich op tablets en smartphones gedraagt als een app.

Aanmelden voor #LROJ19: Spitten in je achtertuin

 

View the #LROJ19 schedule & directory.

 

#LROJ19 wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en de Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO). Het Instituut voor Media van de Hogeschool Utrecht ontvangt ons gastvrij in het nieuwe onderkomen van de opleiding Journalistiek op de Uithof in Utrecht. Mede dankzij deze steun kunnen we de toegang tot deze bijzondere trainingsdag betaalbaar houden. VVOJ-leden betalen €30 euro, niet-leden €35 (lid worden van de VVOJ is trouwens een erg goed idee, hier vind je daar meer informatie over).

Schrijf je alleen in of kom gezellig samen met collega’s!

  • Wanneer: 16 maart 2019 van 09:30 (inloop 09:00) tot 17:00 uur
  • Waar: Heidelberglaan 15, 3512 JE Utrecht
  • Kosten: VVOJ-leden €30 euro, niet-leden €35

 

 

 

Aanmelden voor #LROJ19: Spitten in je achtertuin

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk