#VVOJ18

Kick off #VVOJ18 rond

kick off #VVOJ18

De VVOJ-conferentie onderzoeksjournalistiek begint dit jaar met een reeks opmerkelijke sprekers. In willekeurige volgorde:

  • Natalie Righton (de Volkskrant): hoe creëer je met relatief eenvoudig onderzoek gigantische impact (de Russische avonturen – maar niet heus) van oud Buza-minister Halbe Zijlstra)?
  • Eva Jung (Berlingske) over haar onderzoek naar Danske Bank (witwaspraktijken ter grootte van ING in het kwadraat).
  • Rudi Vranckx (VRT) laat zich interviewen door Ides Debruyne (Journalismfund.eu) over zijn verhalen van de slagvelden.

Evert de Vos, voorzitter van de VVOJ, gaat in zijn welkomstwoord in op het belang van impact in de onderzoeksjournalistiek. Het ochtendprogramma staat onder leiding van Inge Vrancken, hoofdredacteur van het Het Journaal van VRT Nieuws.

Mis deze ‘Impact’ editie van de VVOJ-conferentie niet! Antwerpen, 9 en 10 november.

tickets

Gerelateerde artikelen

De WOB-werkgroep van de VVOJ timmert aan de weg. Er is een speciale WOB-website in oprichting en tijdens de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2018 was de werkgroep ook al actief. Werkgroeplid Liset Hamming blogt.
Datascraping, robots en techjournalistiek, dilemma’s, tools, podcasts en stakeholders. Crossborder, jonge honden en ervaren rotten, klokkenluiders en verhalen als een jongensboek: VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2018, op 9 en 10 november in Antwerpen, was gevarieerd en inspirerend. Een impressie.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk