Agenda, Evenementen

Doe mee aan de challenge Versterk de Petitie en win 2500 euro

petitielogo

WAT? Versterk de Petitie is een data-challenge waarvoor we 40-50 programmeurs, UX-designers, data-journalisten, wetenschappers en ambtenaren bijeenbrengen om op basis van een aantal rijke datasets nieuwe inzichten te krijgen in hoe de beleidsinvloed van petitionarissen kan worden versterkt. Op die manier helpen we petitionarissen, vergroten we de waardering voor het instrument petities, en dragen we bij aan een meer directe en inclusieve democratie.

HOE? Door op 12 oktober 2018 mensen van verschillende disciplines samen te brengen om een antwoord te vinden op de vraag: “Hoe kan de beleidsinvloed van petitionarissen worden versterkt door de kracht (netwerk, kennis, en vaardigheden) van het gemobiliseerde netwerk beter te benutten?” Kom 12 oktober met ons mee hacken! Uiteraard zullen wij zorgen voor hapjes, drankjes, side-events en een netwerkborrel. Er zijn geen kosten verbonden aan het event.

PRIJZEN? De winnaar wint een geldbedrag van €2.500 euro en publiciteit voor zijn/haar toepassing of visualisatie.

WANNEER? Vrijdag 12 oktober 2018 @ DesignLab (Universiteit Twente)

MELD JE AAN → www.versterkdepetitie.nl

Gerelateerde artikelen

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk