#VVOJ18

#VVOJ18

Schermafbeelding 2018-08-14 om 19.40.55

Impact. Daar gaat het over tijdens de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2018, op 9 en 10 november in Antwerpen, op de mooie Sint-Andries Campus. Je leest er alles over op de #VVOJ18-conferentiewebsite.

Welke impact heeft diepgravende journalistiek op maatschappij, bestuur en politiek? Maar ook de impact van het vak op de journalist zelf en op onze bronnen komt aan bod tijdens #VVOJ18. En vanzelfsprekend die op onze lezers, kijkers en luisteraars.

Daarbij proberen we ontwikkelingen in de tijd te duiden. Van het aloude journalistieke objectiviteitsadagium, met de journalist als onaantastbare autoriteit, naar een beroepspraktijk waarin transparantie en rekenschap afleggen vanzelfsprekender worden. En waarin meer en meer collega’s een grotere persoonlijke betrokkenheid aan de dag leggen. Vergroot deze veranderende beroepshouding op haar beurt weer de impact van ons werk?

Ook dit jaar is er weer een speciale website: conferentie.vvoj.org. Hier vind je de highlights uit het programma, het inschrijfformulier en praktische informatie. We bouwen de site elke dag verder uit, dus zet ‘m vooral bij je favorieten.

TICKETS

Gerelateerde artikelen

De WOB-werkgroep van de VVOJ timmert aan de weg. Er is een speciale WOB-website in oprichting en tijdens de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2018 was de werkgroep ook al actief. Werkgroeplid Liset Hamming blogt.
Datascraping, robots en techjournalistiek, dilemma’s, tools, podcasts en stakeholders. Crossborder, jonge honden en ervaren rotten, klokkenluiders en verhalen als een jongensboek: VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2018, op 9 en 10 november in Antwerpen, was gevarieerd en inspirerend. Een impressie.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk