VVOJ Vereniging

Uitnodiging ledenbijeenkomst Brussel

 

 

Graag nodigen wij de Vlaamse leden van de VVOJ uit voor een bijeenkomst van de Vlaamse leden van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten op woensdag 13 juni bij Knack in Brussel. Een delegatie van het VVOJ-bestuur zal hier aanwezig zijn om de jaarrekening 2017, het conceptjaarverslag 2017 en de bijgestelde begroting 2018 toe te lichten. Ook wil het bestuur deze avond graag in gesprek met de leden over het gevoerde en te voeren beleid. Verder blikken we alvast vooruit op de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2018, op 9 en 10 november in Antwerpen.

Eerder ontving je bericht over de Algemene Ledenvergadering, die is voorzien op zondag 17 juni. Deze ALV zal plaatsvinden in Hilversum, bij het Instituut voor Beeld en Geluid. Ook daar ben je natuurlijk van harte welkom.

Voorafgaand aan de vergadering is er een openbaar interview met Nick Davies, auteur van het spraakmakende boek Flat Earth News, dat tien jaar geleden werd gepubliceerd. Voor VVOJ-leden is de toegang tot dit evenement gratis. Ook stelt Beeld en Geluid gratis kaartjes beschikbaar voor de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck in het museum van het instituut.

Het interview met Nick Davies begint om 14:00 uur, de ALV vangt aan om 15:45 uur. Na de ALV is er nog een borrel, tot uiterlijk 18:30 uur.

Al met al dus een interessant programma, maar wij kunnen ons voorstellen dat de reis naar Hilversum lang niet alle Vlaamse leden gelegen komt. Daarom nu deze extra gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Tijdens de ledenbijeenkomst kun je ook een stemvolmacht afgeven voor de ALV.

PRAKTISCHE INFORMATIE
WAT                   ledenbijeenkomst VVOJ
WAAR               Knack Magazine, Raketstraat 50, 1130 Brussel
WANNEER     woensdag 13 juni, van 19:00 tot 21:00 uur

RSVP
In verband met de catering vernemen wij graag of je deze bijeenkomst wilt bijwonen. Een simpele reply op deze e-mail volstaat.

Graag tot ziens op 13 juni!

Met hartelijke groet, namens het VVOJ-bestuur,

Annick Hus en Karel Degraeve

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk