Evenementen

De leukste voorjaarsconferentie

EIJC18

Is één trainingsconferentie onderzoeksjournalistiek per jaar te weinig voor je? Bezoek dan dat andere fantastische evenement, The European Investigative Journalism & Dataharvest Conference. Elk voorjaar in Mechelen, met een rijk programma en speciale aandacht voor open data en datajournalistiek.

#EIJC18 wordt georganiseerd door Journalismfund.eu, en speelt zich dit jaar af van vrijdag 25 tot en met zondagochtend 27 mei. Op donderdag 24 mei is er nog pre-conference programme, met de traditionele Hack Day en masterclasses.
Inschrijven kan op deze pagina.

Hieronder meer informatie van de organisatoren, in het Engels, want dat is de voertaal tijdens deze Europese conferentie.

#EIJC18 & Dataharvest offers hugely inspiring investigative journalism cases, ample opportunities to meet interesting colleagues and coders, and tons of training sessions to brush up your skills hands-on. Check out our programme. This is the one conference you do not want to miss!

Register here if you haven’t registered yet. Only 24 days until the event!

Also don’t forget to take a look at our pre-conference activities on the 24th of May!
Come to the conference a day earlier and get hands-on training by some of the best data journalists. Register now for the ‘Teachers and Trainers Day’ sessions.

Coders and others interested in open data gather for the Pre-conference Hack Day and work on datasets of public interest. Register here.
masterclasses will take place a day before the conference officially begins. Register here for ‘Follow the Money’ with Miranda Patrucic and ‘Be a better Health and Medicine Reporter’ with Catherine Riva and Serena Tinari.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk