Evenementen

De leukste voorjaarsconferentie

EIJC18

Is één trainingsconferentie onderzoeksjournalistiek per jaar te weinig voor je? Bezoek dan dat andere fantastische evenement, The European Investigative Journalism & Dataharvest Conference. Elk voorjaar in Mechelen, met een rijk programma en speciale aandacht voor open data en datajournalistiek.

#EIJC18 wordt georganiseerd door Journalismfund.eu, en speelt zich dit jaar af van vrijdag 25 tot en met zondagochtend 27 mei. Op donderdag 24 mei is er nog pre-conference programme, met de traditionele Hack Day en masterclasses.
Inschrijven kan op deze pagina.

Hieronder meer informatie van de organisatoren, in het Engels, want dat is de voertaal tijdens deze Europese conferentie.

#EIJC18 & Dataharvest offers hugely inspiring investigative journalism cases, ample opportunities to meet interesting colleagues and coders, and tons of training sessions to brush up your skills hands-on. Check out our programme. This is the one conference you do not want to miss!

Register here if you haven’t registered yet. Only 24 days until the event!

Also don’t forget to take a look at our pre-conference activities on the 24th of May!
Come to the conference a day earlier and get hands-on training by some of the best data journalists. Register now for the ‘Teachers and Trainers Day’ sessions.

Coders and others interested in open data gather for the Pre-conference Hack Day and work on datasets of public interest. Register here.
masterclasses will take place a day before the conference officially begins. Register here for ‘Follow the Money’ with Miranda Patrucic and ‘Be a better Health and Medicine Reporter’ with Catherine Riva and Serena Tinari.

Gerelateerde artikelen

  In samenwerking met Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten stelt de VVOJ een tiental beurzen van max 500 euro ter beschikking voor leden. Het gaat hierbij om toegang (250 euro) en een bijdrage in de reis- en verblijfkosten (max. 250).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk