Evenementen

Ledenkorting bij De Regio Vecht Terug

ILLUSTRATIE SVDJ

Heb je zaterdag tijdens #LROJ18 de smaak te pakken gekregen? Of kon je de jaarlijke VVOJ-trainingsdag voor lokale en regionale journalisten niet bijwonen? Kom dan woensdag naar Utrecht voor De Regio Vecht Terug. Een dag vol inspiratie en debat over regionale journalistiek met een VVOJ-track en korting voor VVOJ-leden.

Als het over regionale journalistiek gaat, is de toon vaak bezorgd. Maar in de regio gebeuren massa’s mooie dingen. Tijdens het congres De Regio Vecht Terug vieren we de successen, delen we geleerde lessen en kijken vooral met een frisse blik naar de toekomst. Van regionale onderzoeksjournalistiek tot innovatieve start-ups en veelbelovende samenwerkingen.

Tijdens deze dag wordt ook een grootschalig verkiezingsonderzoek naar de invloed van nieuws rondom de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd en aangeboden aan minister Arie Slob.

De Regio Vecht Terug is een initiatief van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en wordt georganiseerd in samenwerking met de VVOJ. Als lid van de VVOJ krijg je korting op jouw ticket. In plaats van €20 betaal je dan slechts €15, waarvoor je bovendien consumptiemunten krijgt die je gedurende de dag kan besteden.

Kijk voor het programma en het kopen van tickets op www.regiovechtterug.nl.

VVOJ-lid? Gebruik dan bij inschrijving de kortingscode @VVOJ-KRTNG.

DE REGIO VECHT TERUG | woensdag 25 april 2018 | Muntgebouw Utrecht | van 12:30 tot 17:00 uur

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk