Agenda

Korting op Festival Multiple Journalism

Festival Multiple Journalism

VVOJ-leden kunnen met korting naar het Festival Multiple Journalism. Reserveer nu jouw kaartje voor dit festival over hoogstaande innovatieve in de journalistiek die nou eens niet uit Silicon Valley komen, maar uit niet-Westerse landen.

Tijdens het evenement over innovatieve storytelling op 29 maart 2018 komen journalisten, digitale verhalenvertellers en mediamakers uit alle uithoeken van de wereld om hun kennis te delen. De internationale experts vertellen over de innovatieve visuele online storytelling praktijk waarin zij werken.

VVOJ-leden betalen geen €97,50, maar slechts €59. Wil je een kaartje met korting? Stuur dan een mail naar multiplejournalism@gmail.com voor de vouchercode.

Het panel over burgerjournalistiek bestaat uit:

  • David Kobia, medeoprichter van het Keniaanse platform Ushahidi
  • de Braziliaanse Marina Amaral van platform Reportagem Pública
  • Merel Borger, die vertelt over de struikelblokken van vernieuwing in haar vakgebied: participerende journalistiek.

In het panel van digitale cultuur en meeslepende journalistiek zitten:

  • journalist Stacy Hardy van het Zuid-Afrikaanse innovatieve en multimediale platform Chimurenga
  • Rebecca Winch van The Project Factory
  • Andrew Loo-Hong-Chunang: een Maleisische mediawetenschapper met interesse in nationalisme en etniciteit in de media.

Het panel grafische journalistiek wordt gevormd door:

  • grafisch journalist Dan Archer: dé expert op het gebied van stripjournalistiek
  • de Nederlandse Tjeerd Royaards: striptekenaar bij Cartoon Movement
  • Noortje van Eekelen, werkzaam bij de Nederlandse startup The Common Affairs en
  • Jamie Pallot: medeoprichter van Emblematic: een leidende producent in virtual, augmented en mixed reality.

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk