Mediacafé

Mediacafé: de jungle van copyright en tarieven

1920x1080_5a37e4e3bbdecdd6364211b21526547cc1c42eade4a8e

In de serie Mediacafés van DeBuren, in samenwerking met de VVOJ, nemen we op 1 maart in Gent de auteursrechten en freelancerstarieven onder de loep. Toegang gratis, reserveren aangeraden.

Steeds meer journalisten werken freelance. In juni 2017 kwam aan een onzekere situatie een eind toen FOD Financiën, de Vlaamse Vereniging van Journalisten en de Vlaamse uitgevers een verdeelsleutel vastlegden met betrekking tot hun vergoeding.
Maar zijn de regels rond auteursrechten in het voordeel van de journalist of van uitgeverijen en persgroepen? Worden de auteursrechten gerespecteerd door alle partijen? En kan een journalist nog rondkomen? Wat is de situatie in Nederland? En wat zijn de directe kwaliteitsgevolgen voor het publiek?

Sprekers

  • Pol Deltour | VVJ, De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VL)
  • Anne-Lize Vancraenem | JAM, Journalisten Auteurs Maatschappij (VL)
  • Katja Keuchenius | freelance journalist en bestuurslid van de sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond (NL)
  • Yasmina El Messaoudi is moderator van dienst (freelance journalist, radio 2 Vlaams-Brabant, Charlie Magazine)

Gratis, reserveren aangeraden!

Organisatie: deBuren, Journalismfund.eu, VVOJ en locatiepartner Zebrastraat.

Gerelateerde artikelen

In 2016 besteedden alle grote Amerikaanse nieuwszenders samen nog geen 50 minuten aan klimaatverandering, één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Hoe is het in Nederland en Vlaanderen gesteld met de berichtgeving over het klimaat? Is dit bij ons ook een onderbelicht thema, of neemt met het opwarmen van de aarde ook de aandacht hiervoor toe? En hoe wordt de klimaatdiscussie weergegeven in de media?

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk