Evenementen

Vrijdag 6 april uitreiking De Loep 2017

De Loep

De datum en de plek staan vast, dus save the date! Vrijdagavond 6 april is de prijsuitreiking van De Loep 2017, de prijs waarmee de VVOJ de beste onderzoeksjournalistiek van Nederland en Vlaanderen onderscheidt. Wie gaan er met de beeldjes en de geldbedragen vandoor? Kom naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en maak het live mee.

Liefst 122 collega’s hebben werk ingezonden, waarmee zij een prijs hopen te winnen in één van de nieuwe Loepcategorieën: Opsporend onderzoek, Controlerend onderzoek en Signalerend onderzoek.  De oude categorieën Tekst, Audiovisueel en Digitaal zijn hiermee komen te vervallen. Wel reikt de jury nog steeds de Aanmoedigingsprijs uit, voor talent tot en met 30 jaar. Ook heeft de jury, onder voorzitterschap van Kees van den Bosch, met ingang van dit jaar de mogelijkheid een oeuvreprijs toe te kennen. De genomineerden per categorie worden eind februari bekendgemaakt.

Avond van de Onderzoeksjournalistiek

De prijsuitreiking wordt ingebed in de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, waarop ook het VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek 2017 wordt gepresenteerd. De avond wordt afgetrapt door een spreker van formaat. Wie, dat maken we de komende weken bekend.

Voor Vlaamse VVOJ-leden en andere belangstellenden uit Vlaanderen regelen we busvervoer, zodat iedereen ‘s avonds nog weer naar huis kan. Meer praktische informatie hierover volgt ook de komende weken.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk