Nieuws

Handen af van Argos en Reporter Radio

DA1OFNDXYAIuzGl.jpg_large

Het bestuur van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten | VVOJ reageert met verbazing op het NPO-plan de zendtijd van de nu nog wekelijkse radioprogramma’s Argos en Reporter Radio te halveren. Juist  onderzoeksjournalistiek is een kerntaak van de publieke omroep.

Niet alleen de zendtijd halveert, ook de redactiebudgetten van de programma’s gaan met dertig procent terug, zo bericht de Volkskrant. De VVOJ is van mening dat gedegen onderzoeksjournalistiek belangrijker is dan ooit, in tijden van fake news zijn goede waakhonden nodig. De voorgenomen bezuinigingen staan ook haaks op de internationale trend dat mediabedrijven juist méér investeren in onderzoeksjournalistiek.
Juist de publieke omroep zou die trend moeten volgen, een halvering in zendtijd en vermindering in budget dragen daar niet aan bij. Aan Reporter Radio en Argos zijn veel VVOJ-leden verbonden, die in kleine teams hard werken om elke week mooie en diepgravende radio te maken. Met succes. Zo won Argos in 2006 en  in 2016 De Loep, de VVOJ-prijs voor onderscheidende onderzoeksjournalistiek.

Bestuur VVOJ, donderdag 15 juni

(Foto: Argos-presentator Max van Weezel – FOTO ARGOS)

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk