Evenementen, VVOJ café

VVOJ Café: drie jaar na MH17

Untitled design(2)

Op 17 juli is het alweer drie jaar geleden dat boven Oekraïne vlucht MH17 werd neergehaald. Nog steeds ontbreekt cruciale informatie over de toedracht van deze vliegramp. Maandag 26 juni zijn  de ramp en het onderzoek daarnaar onderwerp van een VVOJ Café, in De Kargadoor in Utrecht.

Drie jaar na het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne zijn er nog een hoop open eindes. De identiteit van de daders is nog steeds onbekend, het is onduidelijk of ze ooit berecht zullen worden.

En heeft de Nederlandse overheid er wel echt alles aan gedaan om de onderste steen boven te krijgen? Dat was tenslotte een belofte die premier Mark Rutte kort na de aanslag deed.

Wat weten we nog meer niet? En moet de onderzoeksjournalistiek niet wat harder lopen om die feiten boven water te halen?

In dit VVOJ-café praten we hierover met:

marieke de hoon
Marieke de Hoon,  Universitair Docent Internationaal Recht, Internationaal Strafrecht en Mensenrechten.
Paul de Kuijer bij Pauw
Paul de Kuijer, hij verloor zijn broer Pim de Kuijer bij de ramp met vlucht MH17.
jeroen akkermans
Jeroen Akkermans, correspondent voor RTL Nieuws in Berlijn.

 

© Peter Hilz - Nederland, vergeef ons

Schilderij met de rouwstoet op de cover van Novaja Gazeta. Dit en drie andere werken van kunstenaar Peter Koole hangen tot eind mei in Nieuwspoort in Den Haag. Ze vormen de expositie Dedicated to Anna Politkovskaya, opgedragen aan de Russische journaliste die in 2006 werd vermoord en de krant waarvoor zij schreef.

Kijk voor het werk van Peter Koole op peterkoole.com

Peter Koole © Peter Hilz

 

 

 

Gerelateerde artikelen

cafe

Onderzoeksjournalistieke starters en aspiranten opgelet! Dinsdag 27 september is het zover, dan zal het tweede VVOJ Start Café plaatsvinden.

cafe

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk