Nieuws, VVOJ café, VVOJ Start

VVOJ Start Café: Binnenkomen in gesloten kringen

Schermafbeelding 2022-05-12 om 15.20.39

Onderzoeksjournalistieke starters en aspiranten opgelet! Dinsdag 27 september is het zover, dan zal het tweede VVOJ Start Café plaatsvinden.

We gaan het hebben over binnenkomen in gesloten kringen. Onderzoeksjournalist Lucien Hordijk zal komen vertellen over hoe hij erin geslaagd is om binnen te dringen tot de farmaceutische industrie. Mede dankzij zijn bronnen binnen het gesloten bolwerk van de farma publiceerde Lucien de afgelopen jaren spraakmakende artikelen in NRC, FTM, het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, De Correspondent en het British Medical Journal. Met zijn onderzoek naar lutetium-octreotaat in het NtvG, een kankermedicijn dat werd opgekocht door een farmaceut die de prijs vervijfvoudigde, werd hij genomineerd voor de VVOJ Aanmoedigingsprijs en de Tegel.

Het belooft een spannend verhaal te worden, met na afloop natuurlijk weer een borrel. Moet je bij zijn!

Deze editie zal plaatsvinden op de redactie van de Groene Amsterdammer in Amsterdam. Toegang is gratis wel even aanmelden via Eventbrite

  • Datum: 27 september 19:00
  • Spreker: Lucien Hordijk
  • Interviewer: Eva Hofman
  • Locatie: Redactie Groene Amsterdammer, Singel 464, Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk