Evenementen

Accountability Hack in Den Haag

hack

De tweede editie van de Accountability Hack wordt een bijzondere. De Open State Foundation roept VVOJ-leden in het bijzonder op op vrijdag 9 juni naar Den Haag te komen. Hierbij de uitnodiging van programmamanager Tom Kunzler.

Goed bruikbare overheidsdata is essentieel voor journalisten om jullie werk als waakhond van de democratie te kunnen uitvoeren. Om die reden organiseert de Open State Foundation voor de Algemene Rekenkamer, CBS en enkele ministeries dit jaar de tweede editie van Accountability Hack. Een hele bijzondere editie die dit jaar in het gebouw van de Tweede Kamer zal plaatsvinden.
Het doel van de Accountability Hack is om met overheidsdata toepassingen of tools te maken die bijdragen aan controle, monitoring of verantwoording van uitgegeven overheidsgeld en de daarmee behaalde prestaties. Na Gehaktdag, Tweede Kamerverkiezingen en een lopende formatie is er genoeg aanleiding om aan deze doelen te werken. Zowel voor overheden, volksvertegenwoordigers, journalisten, burgers en belangenorganisaties zijn nieuwe en innovatieve vormen van democratische controle van groot belang.

Kom dus ook naar Accountability Hack en ga alleen of met een team aan de slag met overheidsdata om daar nieuwe inzichten uit te halen die de journalistiek versterken. Voor de winnende teams is een prijzenpot te verdelen van 7.500 euro.

Accountability Hack 2017 – Hackathon in de Tweede Kamer
Datum: Vrijdag 9 juni 2017, 9:00 tot 21:00
Locatie: Tweede Kamer der Staten-Generaal, Lange Poten 4 te Den Haag

Deelname is gratis en alle informatie is te vinden op www.accountabilityhack.nl

Aanmelden kan via deze link.

 

Gerelateerde artikelen

  In samenwerking met Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten stelt de VVOJ een tiental beurzen van max 500 euro ter beschikking voor leden. Het gaat hierbij om toegang (250 euro) en een bijdrage in de reis- en verblijfkosten (max. 250).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk