VVOJ Vereniging

Kandidaten VVOJ-bestuursverkiezing mei 2017

Loepje

karel degraeve Karel Degraeve

Stelt zich kandidaat als algemeen bestuurslid.

Achtergrond  Karel Degraeve (1972) begon zijn professionele loopbaan in 1997 als copywriter. Na drie jaar maakte hij zijn journalistieke debuut bij het entertainmentmagazine Knack Focus, dat hij mee uitbouwde tot een volwaardig onderdeel van het Knack-pakket. In 2011 werd hij er hoofdredacteur. Een jaar later ging hij aan de slag  als adjunct-hoofdredacteur bij Humo, waar hij zijn journalistieke speelveld verbreedde. Eind 2015 wisselde hij Humo voor Knack. Sindsdien is hij adjunct-hoofdredacteur van het nieuwsmagazine.

Motivatie   ‘Omdat onderzoeksjournalistiek nooit aan belang heeft ingeboet en toch steeds belangrijker wordt, en omdat allianties en samenwerkingsverbanden hun nut hebben bewezen, zet ik met plezier en enthousiasme mee de schouders onder de VVOJ.’

 

Annick_Hus Annick Hus

Stelt zich kandidaat als algemeen bestuurslid.

Achtergrond  Annick Hus (1983) is werkt sinds vorige maand als freelance (onderzoeks)journalist. Zij is daarnaast actief als communicatie- en mediaspecialist en event- en projectmanager. Voordat zij zich vestigde als freelancer werkte Annick voor de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ). Ze kent het Vlaamse medialandschap door en door en beschikt over een groot netwerk.

Motivatie  ‘Fake news en alternative facts. Het zijn twee termen die spontaan in me opkomen wanneer ik aan de hedendaagse journalistiek denk. En dat is jammer. We hebben meer dan ooit behoefte aan degelijke onderzoeksjournalistiek, die de vinger aan de pols houdt en de burger alert maakt. Daarom wil ik me heel graag inzetten voor de VVOJ, omdat iedereen recht heeft op degelijke, onderbouwde journalistieke bijdragen.

Momenteel is de VVOJ vooral bekend in Nederland. Het zou leuk zijn als we ook Vlaanderen warmer kunnen maken voor de prachtige initiatieven die de VVOJ organiseert. Ik wil waar ik kan met volle goesting een relevante bijdrage leveren.’

 

Vincent_W-4256 (1345 x 2021) Vincent Weggemans

Is sinds januari 2015 algemeen bestuurslid. Stelt zich nu kandidaat voor de functie van secretaris, als opvolger van Daan Marselis, die deze functie in het dagelijks bestuur neerlegt in verband met drukke andere verplichtingen.

Achtergrond  Vincent Weggemans (1971) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is werkt sinds 2005 als freelance journalist en is vooral actief in de radio- en televisiewereld. Hij schrijft voor vakblad Broadcast Magazine en is verder betrokken bij vele tv- en omroepgerelateerde bladen. Daarnaast geeft hij les in journalistieke vakken aan de Hogeschool van Amsterdam.

Motivatie  Zijn  kandidatuur als bestuurslid lichtte Vincent begin 2015 onder meer hiermee toe: ‘Ik ben voorstander voor private financiers voor de journalistiek. Ook streef ik naar nauwere samenwerking tussen journalistieke opleidingen en tussen die opleidingen en redacties, ten behoeve van onderzoeksjournalistiek.’ (De hele motivatie kunt je hier teruglezen.)

 

 

Gerelateerde artikelen

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk