Evenementen

VVOJ-korting op EIJC & Dataharvest

EIJC17beeldmerk

Klokkenluiders, algoritmen, crossborder onderzoeksjournalistiek, tegels lichten in de regio, samenwerking tussen datajournalisten en wetenschappers. Het is maar een kleine greep uit het rijke programma van EIJC & Dataharvest 2017.

De European Investigative Journalism Conference & Datahavest, georganiseerd door Journalismfund.eu, brengen elk jaar onderzoeksjournalisten, dataspecialisten, coders en hackers samen om nieuwe technieken en ervaringen uit te wisselen en samenwerkingen op te zetten. VVOJ-leden kunnen met korting naar dit bijzondere lange weekeinde, van 19 t/m 21 mei, in het Vlaamse Mechelen.

Interessante namen

Keynote sprekers zijn onderzoeksjournalist Edouard Perrin, bekend van LuxLeaks, en Nicholas Diakopoulos, expert op het gebied van door algoritmen gestuurde processen.

Andere interessante namen:

• Rob Gebelov, Database Projects Editor bij The New York Times.

Megan Lucero, verantwoordelijk voor The Bureau Local, het nieuwe initiatief waarin The Bureau of Investigative Journalism samenwerkt met lokale en regionale journalisten door heel Groot-Brittannië.

Jodi Upton, senior database editor bij USA Today.

Alain Lallemand en andere leden van het crossborder-collectief European Investigative Collaborations, dat naam maakte met onder meer Football Leaks.

Extra bijzonder is dit jaar de Hack Day, die traditioneel voorgaf gaat aan de conferentie. Op donderdag 18 mei kun je niet alleen weer aan de slag met nieuwe sets open data, er is ook een speciaal programma Train the Trainers, waarin de beste datajournalistieke trainers hun kennis en kunde overdragen aan de nieuwe generatie.

Bekijk het volledige programma hier.

Vriendenkorting

Speciaal voor VVOJ-leden is er een vriendenkorting van 10 procent op de deelnameprijs. Als VVOJ-lid betaal je geen €150, maar €135. Ben je student-lid? Dan betaal je geen €85, maar €76,50.

Profiteren van deze aanbieding? Meld je aan via deze maillink. Na verificatie van jouw lidmaatschap krijg je  een code waarmee je je voor het speciale tarief kunt inschrijven.

Je kunt je ook alvast inschrijven op de Dataharvest mailing list, of  lid worden van de Facebookgroep om de ontwikkeling van het programma op de voet te volgen.

Alle verdere informatie op www.dataharvest.eu. De hashtag is #EIJC17.

 

Gerelateerde artikelen

  In samenwerking met Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten stelt de VVOJ een tiental beurzen van max 500 euro ter beschikking voor leden. Het gaat hierbij om toegang (250 euro) en een bijdrage in de reis- en verblijfkosten (max. 250).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk