Evenementen

Korting bij Amplify your Story

Amplify

Een prijswinnend verhaal maak je niet alleen. Daarom: Amplify your Story! Dat is de boodschap van de Conferentie Verhalende Journalistiek, op 18 en 19 mei in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. VVOJ-leden kunnen een prettige korting krijgen op de toegangsprijs.

Curator van de conferentie is Pulitzerprijswinnaar Jacqui Banaszynski (foto). Zij begeleidde journalisten op de redactie van The Seattle Times bij het maken van prijswinnende verhalen. Tegenwoordig is ze ook verbonden aan het Poynter Instituut en de Universiteit van Missouri.

Jacqui koos het thema Amplify your Story. Verhalende journalistiek is geen product maar een proces, wil zij hiermee zeggen. Dus: wat kun je bereiken door samen te werken op de redactie – met je chef, een fotograaf, een vormgever, een webbouwer? Of de marketingafdeling?

Banaszynski nodigde vijf Amerikaanse journalisten uit, die samen te veel prijzen wonnen om op te noemen. Onder hen Lulu Miller, de maker van podcast Invisibilia, en Tom en Kelley French, die samen een boek schreven over hun veel te vroeg geboren dochtertje Juniper.

Ook nodigde Verhalende Journalistiek  weer een trits Europese sprekers uit, onder wie Nederland de makers van de tv-serie Schuldig, winnaar van de publieksprijs bij de laatste editie van Meestervertellers.

Wil je graag aan het werk met één van de topsprekers? Alle buitenlandse sprekers geven op 18 mei een masterclass. Je kunt die dag ook advies krijgen over je eigen project van Nederlandse verhalencoaches. Die avond wordt hun werk getoond, samen met dat van de Europese sprekers, tijdens de Show & tell-avond.

Het complete programma staat hier.

Nieuw dit jaar is de passe-partout voor het volledige, tweedaagse programma, met twee masterclasses, de kijk- en luisteravond én het programma op vrijdag.

VVOJ-lid en geïnteresseerd in deze conferentie? Dan is een prettige korting mogelijk. Als minimaal tien VVOJ-leden zich via de vereniging aanmelden, krijgen zij de  vriendenkorting: €135 in plaats van €200 voor de passe-partout en €85 in plaats van €135 voor het vrijdagprogramma. Meld je aan via deze maillink.

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk