Evenementen

Korting bij Amplify your Story

Amplify

Een prijswinnend verhaal maak je niet alleen. Daarom: Amplify your Story! Dat is de boodschap van de Conferentie Verhalende Journalistiek, op 18 en 19 mei in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. VVOJ-leden kunnen een prettige korting krijgen op de toegangsprijs.

Curator van de conferentie is Pulitzerprijswinnaar Jacqui Banaszynski (foto). Zij begeleidde journalisten op de redactie van The Seattle Times bij het maken van prijswinnende verhalen. Tegenwoordig is ze ook verbonden aan het Poynter Instituut en de Universiteit van Missouri.

Jacqui koos het thema Amplify your Story. Verhalende journalistiek is geen product maar een proces, wil zij hiermee zeggen. Dus: wat kun je bereiken door samen te werken op de redactie – met je chef, een fotograaf, een vormgever, een webbouwer? Of de marketingafdeling?

Banaszynski nodigde vijf Amerikaanse journalisten uit, die samen te veel prijzen wonnen om op te noemen. Onder hen Lulu Miller, de maker van podcast Invisibilia, en Tom en Kelley French, die samen een boek schreven over hun veel te vroeg geboren dochtertje Juniper.

Ook nodigde Verhalende Journalistiek  weer een trits Europese sprekers uit, onder wie Nederland de makers van de tv-serie Schuldig, winnaar van de publieksprijs bij de laatste editie van Meestervertellers.

Wil je graag aan het werk met één van de topsprekers? Alle buitenlandse sprekers geven op 18 mei een masterclass. Je kunt die dag ook advies krijgen over je eigen project van Nederlandse verhalencoaches. Die avond wordt hun werk getoond, samen met dat van de Europese sprekers, tijdens de Show & tell-avond.

Het complete programma staat hier.

Nieuw dit jaar is de passe-partout voor het volledige, tweedaagse programma, met twee masterclasses, de kijk- en luisteravond én het programma op vrijdag.

VVOJ-lid en geïnteresseerd in deze conferentie? Dan is een prettige korting mogelijk. Als minimaal tien VVOJ-leden zich via de vereniging aanmelden, krijgen zij de  vriendenkorting: €135 in plaats van €200 voor de passe-partout en €85 in plaats van €135 voor het vrijdagprogramma. Meld je aan via deze maillink.

 

Gerelateerde artikelen

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk