Nieuws, VVOJ Vereniging

Korting op cursus onderzoeksjournalistiek CCJ

Copyright: Paul Schram

VVOJ-leden krijgen tien procent korting op de cursus onderzoeksjournalistiek van het Centrum voor Communicatie en Journalistiek (CCJ) van de Hogeschool Utrecht. Leer de fijne kneepjes van het vak van ervaren en inspirerende docenten.

Als journalist moet je een leven lang blijven leren. Een cursus onderzoeksjournalistiek is niet alleen handig voor wie concrete plannen in die richting heeft. Technieken en vaardigheden die onderzoeksjournalisten toepassen, zijn ook breder inzetbaar. Denk aan research. Denk aan informatie ordenen.

De docenten van de cursus onderzoeksjournalistiek aan het CCJ zijn voor VVOJ’ers stuk voor stuk vertrouwde namen: Henk van Ess, Luuk Sengers, Roger Vleugels en Evert de Vos.

De cursus begint op 16 maart en beslaat acht donderdagavonden, tot en met 8 juni. Hier lees je alle informatie over het programma, de practicaliteiten en de inschrijving.

VVOJ-leden betalen geen 1.395, maar 1.255 euro. Vermeld bij inschrijving jouw VVOJ-lidmaatschapsnummer. Nummer zoek? Vraag het op met een mailtje naar het VVOJ-bureau.

Foto: Luuk Sengers als trainer aan het werk tijdens de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek.

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk