Conferentie, Nieuws, vvoj2016

#VVOJ16: neem een conferentiecoach!

Copyright: Nina Slagmolen

Ga je voor de eerste of tweede keer naar de VVOJ Conferentie en kun je moeilijk kiezen tussen al die lezingen, workshops en trainingen? Neem dan een conferentiecoach!

De VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2016 is op 18 en 19 november in het Vlaamse Leuven. Op deze alweer vijftiende jaarconferentie lopen natuurlijk veel ervaren collega’s rond, die de onderzoeksjournalistiek van binnen en buiten kennen en voor wie veel sprekers op de conferentie bekende namen zijn.

Een conferentiecoach is zo’n VVOJ-lid met veel conferentie-ervaring. Van tevoren kun je met hem of haar het programma doornemen en overleggen: welke lezingen en discussies mag je niet missen? Welke tricks & tools-trainingen passen het beste bij jouw toekomstplannen?

Jullie kunnen ook tijdens de conferentie een kop koffie drinken en de tussenstand opnemen. Wat was echt een hit? Wat kun je aanvullend nog doen? Je kunt jouw coach ook vragen je te introduceren bij een inspirerende collega, of de hoofdredacteur die je altijd al eens wilde spreken.

VVOJ-voorzitter Evert de Vos koppelt jou op verzoek aan zo’n conferentiecoach. Belangstelling? Stuur ons via deze link een mailtje met je cv en wensen. Je krijgt dan een paar weken voor de conferentie een introductiemail met de contactgegevens van jouw conferentiecoach.

Foto: VVOJ-voorzitter Evert de Vos, hier bij de opening van de VVOJ Conferentie in 2015, koppelt nieuwe conferentiebezoekers aan een coach. (Foto Nina Slagmolen)

 

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk