VVOJ Vereniging

Vacature bureaumedewerker

De VVOJ zoekt op korte termijn een bureaumedewerker (m/v) voor 20 uur per week.

De in 2002 opgerichte Vereniging van Onderzoeksjournalisten telt inmiddels ruim zeshonderd leden. Het verenigingsbureau is gevestigd in Amsterdam-Zuid. De nieuwe medewerker wordt in eerste instantie aangesteld voor een jaar.

Het gaat om een gevarieerde baan, met een breed palet aan uitvoerende taken:

 • ledenadministratie en (voorbereiding) financiële administratie;
 • ondersteuning directie;
 • voorbereiding en verslaglegging van bestuurs- en ledenvergaderingen;
 • praktische organisatie van de jaarlijkse VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek en andere verenigingsactiviteiten;
 • in- en externe communicatie.

We zoeken iemand die:

 • zelfstandig werkt en beschikt over uitstekende organisatorische capaciteiten;
 • de Nederlandse en Engelse taal vloeiend beheerst en zorgvuldig formuleert;
 • soepel overweg kan met Word, Excel, Acrobat Reader, WordPress en online agenda’s;
 • elementaire kennis heeft van financiële administratie, of bereid is zich die kennis eigen te maken;
 • thuis is op Facebook, Twitter en andere sociale media;
 • werkt en denkt op hbo-niveau;
 • zich interesseert voor het werkveld van onderzoeksjournalisten.

De VVOJ biedt:

 • een afwisselende baan in een prettige werkomgeving en een dynamisch werkveld;
 • werktijden in overleg;
 • een marktconform salaris.

Sollicitaties uitsluitend per e-mail en vóór 14 juni richten aan bureau@vvoj.org.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tanja van Bergen, telefonisch op 088-4813011, of per e-mail.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk