Nieuws

Panama Papers en matchfixing op Dataharvest

Dataharvest2016

Keynote sessies met de journalisten achter de Panama Papers en Heidi Blake van BuzzFeed, die het #TennisRacket matchfixing-schandaal aan het licht bracht. Dat en nog veel meer staat op het programma bij Dataharvest in Mechelen.

De Dataharvest European Investigative Journalism Conference, georganiseerd door Journalismfund.eu, brengt elk jaar onderzoeksjournalisten, dataspecialisten, coders en hackers samen om skills en ervaringen uit te wisselen en samenwerkingen op te zetten. VVOJ-leden kunnen met korting naar dit bijzondere lange weekeinde (3, 4, en 5 juni).

Deze alweer zesde editie van de conferentie wordt ongetwijfeld bijzonder inspirerend, met keynote sessies van de journalisten achter de beruchte Panama Papers en onderzoeksjournaliste Heidi Blake van BuzzFeed, die het #TennisRacket matchfixing-schandaal aan het licht bracht.

Verder nog op het programma staan workshops online zoeken voor gevorderden, sessies met het personeel van de Europese ombudsdienst, het journalistieke MEP-project dat het Europese Parlement voor de rechter daagt, en nog veel, veel meer.

Bekijk het voorlopige programma hier.

Speciaal voor VVOJ-leden is er een vriendenkorting van ruim 20 procent op de deelnameprijs. Als VVOJ-lid betaal je dus slechts 119 in plaats van 150 euro.

Profiteren van deze aanbieding? Meld je aan door een mailtje te sturen naar dataharvest@vvoj.org. Na verificatie van jouw lidmaatschap krijg je dan een code waarmee je je voor het speciale tarief kunt inschrijven.

Je kunt je ook alvast inschrijven op de Dataharvest mailing list of  lid worden van de Facebookgroep om de ontwikkeling van het programma op de voet te volgen.

Alle verdere informatie op www.dataharvest.eu. De hashtag is #EIJC16

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk